Проблеми охорони здоров’я
Захист здоров’я людини є ще однією глобальною
проблемою і компанія Yara визначила проблеми охорони здоров’я як одне із
чотирьох «актуальних питань». Це питання стосується необхідності зменшення
бідності і забруднення, а також підвищення якості життя. Yara вважає, що вона
може зробити вплив у цих областях за допомогою своєї основної комерційної
діяльності, ключових знань і глобальної позиції.
Проблема поточної
глобалізації та урбанізації ставить під загрозу здатність світу забезпечити
охорону здоров’я. Як одне із найбільш важливих питань, що стосуються добробуту
і економічного розвитку людини, необхідно підтримувати здоров’я людини. Для
забезпечення майбутнього стійкого розвитку, необхідно вирішити проблеми, що
загрожують здоров’ю, викликані модернізацію, включаючи збільшення споживання.
Це, в свою чергу, має передбачати скорочення викидів токсичних газів і рівнів
забруднення повітря, і збільшити доступність і поживну цінність продуктів
харчування – у всіх цих сферах компанія Yara може відігравати важливу роль.
Проблема і наслідки
Незважаючи на колосальні
досягнення у науці та медицині, прогрес в охороні здоров’я людини все ще
гальмується нововиявленими загрозами, багато з яких створені змінами у
навколишньому середовищі. Здоров’я людини лежить в основі всього економічного і
соціального розвитку, і є невід’ємною частиною елементарних речей, які
приймаються як належне у розвинених країнах. Доступ до
достатньої кількості їжі належної якості і доступ до чистого повітря та води.
Здоров’я і їжа є тісно
пов’язаними, як у політичному розумінні, так і у фізичному. Право на здоров’я
та їжу є універсальними правами людини. Здоров’я також є однією з ключових
проблем Тисячорічних цілей ООН з розвитку (MDGs), які передбачають
боротьбу з голодом і бідністю. Продовольча безпека, надання достатньої
кількості їжі з належною харчовою цінністю, все ще залишається великою
проблемою, як і безпека продуктів харчування, тобто забезпечення якості їжі, що
споживається. Продовольча безпека є універсальним правом людини;
безпека продуктів харчування визнана на міжнародному рівні як важлива функція
охорони здоров’я.
Інвестування у стійкий
розвиток сільського господарства і достатнє виробництво продуктів харчування –
це основна інвестиція в охорону здоров’я.
Здоров’я і навколишнє
середовища тісно зв’язані між собою, як і здоров’я і якість повітря і води.
Зміни клімату вже впливають на людей по всьому світі, з новим характером
розподілу кількості опадів, що підриває сільське господарство і постачання
продовольства, і підвищенням температури та опадів, що викликають ризик
серйозних захворювань. Екологічні умови, що впливають на здоров’я людини,
включають використання непоновлювальних джерел енергії і наслідки урбанізації.
Забруднення повітря в сільських місцевостях також може викликати економічні
збитки ферм, ставлячи під загрозу стійкий розвиток сільського господарства.
Якість і доступність
води є ще одним аспектом охорони здоров’я. Зниження рівнів чистої води в
резервуарах по всьому світі загрожує людському здоров’ю і соціальним умовам,
все більша кількість людей залежить від набування води з далеких відстаней, що
збільшує витрати і ризик забруднення. Зміни клімату можуть ще більше зменшити доступ
до чистої води як від споживання людиною, так і для сільського господарства.
Забруднення повітря, а
також промислові викиди і надмірне використання мінеральних добрив робить
внесок у забруднення водних ресурсів в так названі «кислотні дощі», погрожуючи
деяким екосистемам, включаючи продовольчі рибні запаси.
Комментариев нет:
Отправить комментарий